Kerala PSC Question Bank in Malayalam 7

121. _____ is a pre-designed template that can apply to background slides in a presentation

Answer: Design Template

122. MTP Act came into force in the year of

Answer: 1972

123. Schick test can be done in case of

Answer: Diphtheria

124. സൂര്യഗ്രഹണം എന്നാല്‍ എന്ത് ?

Answer: ചന്ദ്രഛായയാല്‍ സൂര്യനുണ്ടാകുന്ന മറവ്

125. മുങ്ങിക്കപ്പല്‍ അപകടത്തെ തുടര്‍ന്ന് രാജിവെച്ച ഇന്ത്യന്‍ നാവിക സേനാ മേധാവി ?

Answer: D.N മുഖര്‍ജി

126. The first summit of ‘NAM’?

Answer: Belgrade

127. A network point that provides entrance into another network is called as ___________

Answer: Gateway

128. ഇന്ത്യയിലെ ഏറ്റവും വലിയ രീയൽ എസ്റ്റേറ്റ് കമ്പനിയായ DLF ലിമിറ്റഡിന്‍റെ ആസ്ഥാനം?

Answer: ഗുഡ്ഗാവ് (ഹരിയാന)

129. ദേശീയ ചിഹ്നം നിലവിൽ വന്നതെന്ന്?

Answer: 1950 January 26

130. .തമിഴ് ഭാഷയ്ക്ക്‌ ക്ലാസിക്കല്‍ പദവി ലഭിച്ച വര്ഷം ?

Answer: 2004

131. നിഴൽതങ്ങൾ എന്ന പേരുള്ള ആരാധനാലയങ്ങൾ സ്ഥാപിച്ചത്?

Answer: അയ്യാ വൈകുണ്ഠർ

132. ഏറ്റവും വലിയ കുള്ളൻഗ്രഹം?

Answer: ഇറിസ്

133. ഇറിസിനെ ചുറ്റുന്ന ഗോളം ഏത്?

Answer: ഡിസ്ഹോമിയ

134. Software that manages data in more than one file at a time and these files are treated as tables with rows and columns rather than as lists of records is

Answer: Relational Data Base Management Package

135. Endosulphan is also known as—

Answer: Thiodan

136. अंग्रेजी भाषा के समान उच्चस्तरीय कम्प्यूटर भाषा है–

Answer: COBOL

137. निम्नलिखित में से कौन-सा अम्लीय धरती पर सफलता से उगाया जा सकता है?

Answer: खीरा

138. निम्न में से कौन-सी रूट क्रॉप नहीं है?

Answer: ईख

139. The minimum expenditure is incurred by implements for sowing seeds among the following—

Answer: Seed-drill

140. The length of 'Engineer chain' is—

Answer: 100 ft

Facebook Page Whatsapp Share Twitter Share Google Plus Share