PSC Questions and Answers in Malayalam 11

201. \"പാട്ടാബാക്കി\" നാടകം രചിച്ചത് ആര്?

Answer: കെ.ദാമോദരൻ

202. കേരളത്തിലെ ആദ്യത്തെ ഇംഗ്ലീഷ് സ്കൂൾ

Answer: മട്ടാഞ്ചേരി

203. 'ജോണ് കമ്പനി' എന്ന പേരില് അറിയപ്പെട്ടിരുന്ന കമ്പനി ഏത്?

Answer: ഇംഗ്ലീഷ് ഈസ്റ്റിന്ത്യാ

204. The total number of black squares and white squares in a chess board?

Answer: 64

205. Fill in the blanks with suitable preposi,tion: I have been staying here ------- 2005

Answer: since

206. If you invited me I__________.

Answer: would come

207. ഇന്ത്യയുടെ ആദ്യത്തെ ടെക്നോപാര്‍ക്ക് സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത് എവിടെയാണ് ?

Answer: തിരുവനന്തപുരം

208. The most commonly used alpha numeric code is

Answer: ASCII

209. Substance that prevents putrefaction:

Answer: Antiseptic

210. കേരളത്തില്‍ എത്ര നിയമസഭാ മണ്ഡലങ്ങള്‍ ഉണ്ട് .?

Answer: 140

211. കുളു താഴ്വര ഏത് സംസ്ഥാനത്താണ്?

Answer: ഹിമാചൽ പ്രദേശ്

212. മണിക്കൂറിൽ 20 കിലോമീറ്റര് വേഗതയുള്ള ഒരു തീവണ്ടിയുടെ നീളം 300 മീറ്റർ ആണ്. 700 മീറ്റർ നീളമുള്ള ഒരു പാലം മുറിച്ചു കടക്കാൻ ആ തീവണ്ടി എത്ര മിനിറ്റ് എടുക്കും?

Answer: 3 minute

213. .Which​ ​Indian​ ​newspaper​ ​has​ ​the​ ​largest​ ​readership?

Answer: The Dainik Jagran

214. A shirt is sold for Rs 440, profit obtained is 10% then the actual value of the shirt is :

Answer: 400

215. The Secretary of Guruvayoor Sathyagraham Committee?

Answer: K.Kelappan

216. അടുത്തിടെ ഇന്ത്യ വിജയകരമായി പരീക്ഷിച്ച ടാങ്ക് വേദ ഗൈഡസ് മിസൈൽ?

Answer: നാഗ്

217. ഇന്ത്യയുടെ ഒന്നാമത്തെ ഓഫീസര്‍ ?

Answer: അറ്റോര്‍ണി ജനറല്‍

218. Ludhiana is situated on the banks of the river

Answer: Sutlej

219. ‘A person who abstains from all kinds of alcoholic drinks’ is called a—

Answer: Teetotaller

220. फसल कटाई परीक्षण (क्रॉप कटिंग एक्सपेरिमेण्ट) किसलिए किस जाते हैं?

Answer: उपज का अनुमान लगाने के लिए

Facebook Page Whatsapp Share Twitter Share Google Plus Share