Kerala PSC Current affairs Questions and Answers

1. The beneficiaries of the South Asia satellite G-Sat 9 do NOT include 1. Pakistan 2. Bhutan 3. Myanmar

Answer: 1 only

2. നിതി ആയോഗ് ചെയർമാൻ

Answer: ശ്രീ. നരേന്ദ്ര മോദി

3. നിതി ആയോഗ് വൈസ് ചെയർമാൻ

Answer: ശ്രീ. അരവിന്ദ് പനഗിരിയാ

4. നിതി ആയോഗ് CEO

Answer: ശ്രീ. അമിതാബ് കന്ത്

5. ലോക്സഭ സ്പീക്കർ

Answer: സുമിത്ര മഹാജൻ

6. രാജ്യസഭാ ചെയർമാൻ

Answer: ശ്രീ. മുഹമ്മദ്‌ ഹമീദ് അൻസാരി

7. ക്യൂബയുടെ ഇപ്പോഴത്തെ പ്രസിഡന്റ്

Answer: റൗൾ കാസ്ട്രോ

8. കേരളത്തിൽ നിയമിതമായ ഭരണ പരിഷ്ക്കാര കമ്മിഷൻ ചെയർമാൻ

Answer: വി.എസ്. അച്ചുതാന്ദൻ

9. Who is the new Chief Election Commissioner of India?

Answer: Achal Kumar Joti

10. Who has been appointed as the next Attorney General of India?

Answer: KK Venugopal

11. Which Israeli flower has been named after Indian Prime Minister Narendra Modi?

Answer: Chrysanthemum

12. Name of the Indian hockey player who will be conferred East Bengal Football club's highest honour Bharat Gaurav?

Answer: DHANRAJ PILLAI

13. The new Chairman of National Commission for Minorities ?

Answer: SYED GHAYORUL HASAN RIZVI

14. World's happiest country in the World Happiness Report 2017 ?

Answer: NORWAY

15. India's rank in the World Happiness Report 2017 ?

Answer: 122

16. who is the author of the book "Indira Gandhi : A Life in Nature" ?

Answer: JAIRAM RAMESH

17. Name of the Indian badminton player won the 2017 Thailand Open Grand Prix Title ?

Answer: SAI PRANEETH

18. The new CEO of Prasad Bharati ?

Answer: SHASHI SHEKAR VEMPATI

19. World Theater Day ?

Answer: MARCH 27

20. ഇന്ത്യയിലെ ഇപ്പോഴത്തെ മുഖ്യ തെരഞ്ഞെടുപ്പ് കമ്മീഷണര്‍ ?
a. എസ്. വൈ ഖുറൈഷി
b. എം. എസ് ഗില്‍
c. റ്റി. എന്‍ ശേഷന്‍
d. വി.എ സന്പത്ത്

Answer: വി.എ സന്പത്ത്

Facebook Page Whatsapp Share Twitter Share Google Plus Share