Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 1

1. ഇന്ത്യൻ ഉപ രാഷ്ട്രപതി

Answer: ശ്രീ. മുഹമ്മദ്‌ ഹമീദ് അൻസാരി

2. ഇന്ത്യൻ പ്രധാന മന്ത്രി

Answer: ശ്രീ. നരേന്ദ്ര മോദി

3. നിതി ആയോഗ് വൈസ് ചെയർമാൻ

Answer: ശ്രീ. അരവിന്ദ് പനഗിരിയാ

4. സുപ്രീം കോടതി ചീഫ് ജസ്റ്റിസ്

Answer: ജസ്റ്റിസ്. ജഗദീഷ് ചന്ദ്ര ഖേഹർ

5. സോളിസിറ്റർ ജനറൽ

Answer: രഞ്ജിത്ത് കുമാർ

6. റിസേർവ് ബാങ്ക് ഗവർണ്ണർ

Answer: ഉർജിത് പട്ടേൽ

7. ISRO ചെയർമാൻ

Answer: ഡോ. എ എസ് കിരൺ കുമാർ

8. വിവരാവകാശ കമ്മീഷണർ

Answer: ആർ. കെ മാത്തൂർ

9. രാജ്യസഭാ ചെയർമാൻ

Answer: ശ്രീ. മുഹമ്മദ്‌ ഹമീദ് അൻസാരി

10. കേരളത്തിൽ നിയമിതമായ ഭരണ പരിഷ്ക്കാര കമ്മിഷൻ ചെയർമാൻ

Answer: വി.എസ്. അച്ചുതാന്ദൻ

11. Who has been appointed as the next Attorney General of India?

Answer: KK Venugopal

12. Who is the Attorney General of India?

Answer: KK Venugopal

13. Name of the state which has recently decided to give 33% reservation for women in government jobs ?

Answer: PUNJAB

14. New chairman of Public Accounts Committee ?

Answer: MALLIKARJUN KHARGE

15. World's happiest country in the World Happiness Report 2017 ?

Answer: NORWAY

16. Name of the India-Nepal joint Military exercise which was conducted recently ?

Answer: SURYA KIRAN XI

17. Who has been honored with Brand Laureate Legendary Award 2017 ?

Answer: LATHA MANGESHKAR

18. Name of the Indian badminton player won the 2017 Thailand Open Grand Prix Title ?

Answer: SAI PRANEETH

19. The new CEO of Prasad Bharati ?

Answer: SHASHI SHEKAR VEMPATI

20. World Theater Day ?

Answer: MARCH 27

Facebook Page Whatsapp Share Twitter Share Google Plus Share