Kerala PSC Current affairs Questions and Answers 2

21. ഇന്ത്യൻ രാഷ്ട്രപതി

Answer: ശ്രീ. പ്രണബ് മുഖർജി

22. ഇന്ത്യൻ പ്രധാന മന്ത്രി

Answer: ശ്രീ. നരേന്ദ്ര മോദി

23. നിതി ആയോഗ് ചെയർമാൻ

Answer: ശ്രീ. നരേന്ദ്ര മോദി

24. നിതി ആയോഗ് വൈസ് ചെയർമാൻ

Answer: ശ്രീ. അരവിന്ദ് പനഗിരിയാ

25. നിതി ആയോഗ് CEO

Answer: ശ്രീ. അമിതാബ് കന്ത്

26. അറ്റോർണി ജനറൽ

Answer: മുകുൾ റോഹ്ത്തി

27. റിസേർവ് ബാങ്ക് ഗവർണ്ണർ

Answer: ഉർജിത് പട്ടേൽ

28. മുഖ്യ തിരെഞ്ഞെടുപ്പ് കമ്മീഷണർ

Answer: സയ്ദ് നസിം അഹമ്മദ് സയെദ്

29. രാജ്യസഭാ ചെയർമാൻ

Answer: ശ്രീ. മുഹമ്മദ്‌ ഹമീദ് അൻസാരി

30. Who is the new Chief Election Commissioner of India?

Answer: Achal Kumar Joti

31. Who has been appointed as the next Attorney General of India?

Answer: KK Venugopal

32. Who is the Chief Election Commissioner of India?

Answer: Achal Kumar jyoti

33. Name of the Indian hockey player who will be conferred East Bengal Football club's highest honour Bharat Gaurav?

Answer: DHANRAJ PILLAI

34. Name of the state which has recently decided to give 33% reservation for women in government jobs ?

Answer: PUNJAB

35. Name of the two rivers were recently declared as living entities by the Uttarakhand High Court ?

Answer: GANGA AND YAMUNA

36. World's happiest country in the World Happiness Report 2017 ?

Answer: NORWAY

37. India's rank in the World Happiness Report 2017 ?

Answer: 122

38. Name of the India-Nepal joint Military exercise which was conducted recently ?

Answer: SURYA KIRAN XI

39. Winner of 2016 Jnanapith Award ?

Answer: SHANKHA GHOSH

40. who is the author of the book "Indira Gandhi : A Life in Nature" ?

Answer: JAIRAM RAMESH

Facebook Page Whatsapp Share Twitter Share Google Plus Share