Kerala PSC Questions

1. \'എന്റെ ജീവിത കഥ\' എന്ന പുസ്തകമെഴുതിയത് ആരാണ്?

Answer: എ.കെ.ജി

2. Don\'t go out ___ you\'ve finished your work.
a. as
b. while
c. until
d. None of the above

Answer: until

3. The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

Answer: 4

4. Mandal Commission report pertains to

Answer: reservation of seats for Backward Classes

5. Antonym of the word 'idiocy':

Answer: sagacity

6. 2+2X2-2- ന്‍റെ വിലയെത്ര ?

Answer: 5

7. കേരളത്തിന്‍റെ വടക്കേ അറ്റത്തുളള ജില്ല ?

Answer: കാസര്‍കോട്

8. കേരളത്തില്‍ എത്ര നദികള്‍ ഉണ്ട് ?

Answer: 44

9. Which are the nations signed in the ‘Panchaseel’?

Answer: India and China

10. Which is the smallest fraction?

Answer: 4/7

11. ആദിഭാഷ രചിച്ചത്

Answer: ചട്ടമ്പി സ്വാമികള്‍

12. അനുച്ഛേദം 243K ?

Answer: സംസ്ഥാന തിരഞ്ഞെടുപ്പ് കമ്മീഷൻ

13. The Tribune ഏവിടെ നിന്നും പ്രസിദ്ധീകരിക്കുന്ന പത്രമാണ്?

Answer: ചണ്ഡിഘട്ട്

14. An​ ​electrochemical​ ​cell​ ​which​ ​is​ ​used​ ​as​ ​a​ ​source​ ​of​ ​direct​ ​electrical current​ ​at​ constant​ ​voltage​ ​under​ ​standard​ ​conditions​ ​is​ ​called​ ​a:

Answer: Battery

15. The​ ​gas​ ​dissolved​ ​in​ ​water​ ​that​ ​makes​ ​it​ ​basic​ ​is?

Answer: Ammonia

16. ഊഴിയ വേലയ്ക്കക്കെതിരെ സമരം നയിച്ചത്?

Answer: അയ്യാ വൈകുണ്ഠർ

17. സഹോദരൻ അയ്യപ്പൻ (1889-1968) ജനിച്ചത്?

Answer: 1889 ആഗസ്റ്റ് 21 (എർണാകുളം ജില്ലയിലെ ചേറായി)

18. സൗരയൂഥത്തിലെ ഏറ്റവും പിണ്ഡമുള്ളഅംഗം?

Answer: സൂര്യൻ

19. Which is called, Pearl of the Orient?

Answer: Goa

20. जीएसटी बिल पर राज्यसभा तथा लोकसभा ने क्रमशः कब पारित किया?

Answer: 3 अगस्त तथा 8 अगस्त 2016

Facebook Page Whatsapp Share Twitter Share Google Plus Share