Kerala PSC GK Questions and Answers

1. ചുവടെ നല്‍കിയിരിക്കുന്നവയില്‍ ഉരുക്കു നിര്‍മ്മാണത്തില്‍ പ്രസിദ്ധമായ നഗരം ഏത് ?

Answer: ദുര്‍ഗ്ഗാപ്പൂര്‍

2. The largest Mosque of India is-

Answer: Jama Masjid

3. A man has equal number of one rupee, five rupee and ten rupee notes with him. If he has Rs. 480 with him, the number of one rupee note is :

Answer: 30

4. If average age of A, B and C is 40 years. Average age of A and B is 49. What is the age of C?

Answer: 22

5. Quadratic time means:

Answer: Doubling the input size the number of operations increased by upto four times

6. ഏറ്റവും നീളം കൂടിയ ഇന്ത്യൻ നദി?

Answer: ഗംഗ

7. സംഘകാല സാഹിത്യത്തിലെ പ്രധാന ഭാഷ

Answer: തമിഴ്

8. The Tribune ഏവിടെ നിന്നും പ്രസിദ്ധീകരിക്കുന്ന പത്രമാണ്?

Answer: ചണ്ഡിഘട്ട്

9. ഗ്രാമങ്ങളിൽ സമ്പൂർണ ബ്രോഡ്ബാൻഡ് സൗകര്യം ഏർപ്പെടുത്തിയ ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ ജില്ല?

Answer: ഇടുക്കി.

10. .മധ്യകാല കേരളത്തില്‍ സിറിയന്‍ കൃസ്ത്യാനികളുടെ നേതൃത്വത്തില്‍ ഉണ്ടായിരുന്ന കച്ചവട സംഘം ?

Answer: മണിഗ്രാമം

11. താഴെ പറയുന്നവയില്‍ ഗലീലിയന്‍ ഉപഗ്രഹം അല്ലാത്തത്?

Answer: ടെെറ്റന്‍

12. മദര്‍ തെരേസ വനിതാ സര്‍വ്വകലാശാല സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത് എവിടെ ?

Answer: കൊടൈക്കനാല്‍

13. ഏറ്റവും വലിയ ഗിരികന്ദരം( gorge)

Answer: ഗ്രാന്റ്കനിയൊന്

14. Which​ ​state​ ​of​ ​India​ ​has​ ​made​ ​rain​ ​water​ ​harvesting​ ​compulsory for​ ​all​ houses?

Answer: Tamil Nadu

15. ബ്രിട്ടീഷുകാർക്കെതിരെ പഴശ്ശി രാജ ആവിഷ്കരിച്ച യുദ്ധ തന്ത്രം?

Answer: ഗറില്ലാ(ഒളിപ്പോര്)

16. The design of the National Flag was adopted in the year

Answer: 22nd July 1947

17. The biggest Flower

Answer: Rafflesia

18. That is one small step for man, but one giant leap for mankind Who said this

Answer: Neil Armstrong

19. Zone day is observed on

Answer: 16th September

20. Yuki Bhanwari is associated with which game ?

Answer: Tennis

Facebook Page Whatsapp Share Twitter Share Google Plus Share