Kerala PSC Dates and Year Questions and Answers

1. ദേശീയ മനുഷ്യാവകാശ കമ്മീഷൻ നിലവിൽ വന്ന വർഷം?

Answer: 1993

2. ഊരുട്ടമ്പലം ലഹള നടന്ന വർഷം?

Answer: 1915

3. ഹരിതവിപ്ലവം ഇന്ത്യയിൽ ആരംഭിച്ചത് എന്നാണ്?

Answer: 1965

4. ഇന്ത്യയിലെ വോട്ടിംഗ് പ്രായം 21 വയസ്സിൽ നിന്ന് 18 ആക്കിയ വർഷം

Answer: 1989

5. The Indian National Congress celebrated the Independence Day for the first time on

Answer: January 26, 1930

6. Consumer Protection Act 1986, came into force on

Answer: 15-4-1987

7. Jinnah declared which day as \'Direct Action Day\'

Answer: 16 August 1946

8. The period of first five year plan

Answer: 1951-1956

9. ഫ്രഞ്ചു വിപ്ളവം നടന്ന വർഷം

Answer: 1789

10. ദേശീയ മനുഷ്യാവകാശ കമ്മീഷൻ (NHRC) നിലവിൽ വന്നത്

Answer: October 12, 1993

11. 2017 ലോക റേഡിയോ ദിന (February 13)ത്തിൻറെ പ്രമേയം

Answer: Radio is You

12. In which year the radio broadcasting started in India

Answer: 1927

13. കേരളത്തെ കൂടാതെ ഓണം അവധി ദിനമായിട്ടുള്ള സംസ്ഥാനം ?

Answer: മിസോറാം

14. In India the first case of AIDS was reported in Tamilnadu in

Answer: 1986

15. When was the first five-year plan of India started?

Answer: 1951

16. Three annual plan were launched between _____

Answer: 1966 to 1969

17. World Red Cross Day is ?

Answer: May 8

18. World Human Right Day?

Answer: December 10

19. ശ്രീനാരായണ ഗുരു അരുവിപ്പുറത്ത് ശിവക്ഷേത്രം പണികഴിപ്പിച്ച വർഷം?

Answer: 1887

20. ഇന്ത്യയില്‍ സ്ത്രീധന നിരോധന നിയമം നടപ്പിലാക്കിയ വര്‍ഷം ?

Answer: 1961

Facebook Page Whatsapp Share Twitter Share Google Plus Share