PSC Questions and Answers in Malayalam 19

361. യൂറോപ്പിന്റെ കവാടം

Answer: റോട്ടർഡാം

362. Recommendations of which committee recently provided useful suggestions for the future road- map of food policy?

Answer: Shards Kumar Committee

363. choose the correct antonym of Freedom

Answer: restriction

364. തെരഞ്ഞെടുപ്പില്‍ മത്സരിക്കുന്ന സ്ഥാനാര്‍ത്ഥികള്‍ യോഗ്യരെല്ലെന്ന് തോന്നിയാല്‍ അവരെ നിരാകരിച്ച് വോട്ട് രേഖപെടുതാതനുള്ള അവകാശം ?

Answer: നിഷേധ വോട്ട്

365. According to census 2011,Which is the most populous state in India__________

Answer: Uttar pradesh

366. അനുച്ഛേദം 262?

Answer: നദീജല തർക്കങ്ങൾ പരിഹരിക്കുന്നത്

367. പാറ്റയുടെ ശ്വസനാവയവം?

Answer: ട്രക്കിയ

368. ഇന്ത്യയില്‍ ആദ്യമായി ലൈംഗിക കുറ്റവാളികളുടെ രജിസ്ടര്‍ പ്രസിദ്ധീകരിക്കാന്‍ തീരുമാനിച്ച സംസ്ഥാനം .? *

Answer: കേരളം

369. കേരളത്തിലെ ആദ്യത്തെ പാന്‍ മസാല രഹിത ജില്ല ?

Answer: വയനാട്

370. ഗാന്ധി സിനിമയിൽ ഗാന്ധിജിയുടെ വേഷമിട്ടത് ആരാണ്.?

Answer: ബെൻ കിംഗ്‌സലി

371. 'ബന്ധുര കാഞ്ചന കൂട്ടിലാണെങ്കിലും ബന്ധനം ബന്ധനം തന്നെ പാരിൽ '- ആരുടെ വരികൾ.?

Answer: വളളത്തോൾ

372. .Which​ ​of​ ​the​ ​following​ ​is​ ​a​ ​form​ ​of​ ​sexual​ ​reproduction:

Answer: Harmaphroditism

373. The part of the potato do we eat :

Answer: root

374. The vitamin that helps in blood clotting :

Answer: K

375. The highest peak in Thiruvananthapuram district:

Answer: Agasthyamala

376. സാമൂതിരിയുടെ പ്രധാനമന്ത്രി അറിയപ്പെടുന്നത്?

Answer: മാങ്ങാട്ടച്ചൻ

377. Vana Mahotsava is associated with

Answer: K.M. Munshi

378. First dwarf variety of paddy developed in India is—

Answer: Govind

379. As a captain, which cricketer holds the record for winning the most number of tests?

Answer: Ricky Ponting

380. An event or a thing which appears to be in the wrong period out of its proper time:

Answer: anachronism

Facebook Page Whatsapp Share Twitter Share Google Plus Share