PSC Questions and Answers in Malayalam 3

41. കേരളത്തിലെ ആദ്യത്തെ പക്ഷിസങ്കേതം?

Answer: തട്ടേക്കാട്

42. ക്യാബിനെറ്റ് മിഷൻ ഇന്ത്യയിലെത്തിയപ്പോൾ ഇന്ത്യൻ വൈസ്രോയി ആരാണു

Answer: വേവൽ പ്രഭു

43. The first Chief Election Commissioner of India

Answer: Sukumar Sen

44. ഭിഷാർഥി - ഏത് സമാസത്തിന് ഉദാഹരണമാണ്

Answer: ബഹുവ്രീഹി

45. The primary drive of a computer uses to store information called

Answer: hard drive

46. Which among the following is a verb ?

Answer: canvass

47. We __________ each other for five years.

Answer: have known

48. How many languages include in the 8th schedule of our constitution?

Answer: 22

49. The book 'Kerala Sahithya Charithram' has five volumes and sixty four chapters. Who wrote the book?

Answer: Ulloor S Parameswara Iyer

50. ഇന്ത്യയുടെ ഏത് അയൽരാജ്യത്താണ് ദിവേഗി ഭാഷ സംസാരിക്കുന്നത്?

Answer: മാലിദ്വീപ്

51. റഷ്യയിൽ ക്രിസ്തുമസ് എത്രാം തിയതി ആണ്?

Answer: ജനുവരി 7

52. കർണാടക സംഗീതത്തിന്റെ പിതാവ്.?

Answer: പുരന്തരദാസൻ

53. പന്ന വജ്ര ഖനി നിലയം സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന സംസ്ഥാനം ?

Answer: മധ്യപ്രദേശ്

54. ചന്ദ്ര പ്രഭാ വന്യ ജീവി സങ്കേതം എവിടെയാണ് ?

Answer: ഉത്തര്‍ പ്രദേശ്‌

55. ഏറ്റവും വലിയ ബുദ്ധ ക്ഷേത്രം

Answer: ബോറോബദ്ർ (ഇന്തോനേഷ്യ)

56. Which of the following is a correct plural noun?

Answer: sisters in law

57. വൈക്കം സത്യാഗ്രഹത്തിന്‍റെ ഭാഗമായി സവർണ്ണ ജാഥ നയിച്ചത്?

Answer: മന്നത്ത് പത്മനാഭൻ (വൈക്കം-തിരുവനന്തപുരം )

58. Who gave the slogan Garibi Hato

Answer: Indira Gandhi

59. National Sports day is observed on August 29th. It is the birth day of

Answer: Dhyanchand

60. FSH and LH hormones together are called—

Answer: Gonadotropic hormone

Facebook Page Whatsapp Share Twitter Share Google Plus Share