Kerala PSC Questions in Malayalam 10

181. നാഷണല്‍ ഇന്‍സ്റ്റിറ്റ്യൂട്ട് ഓഫ് യുനാനി സ്ഥിതിചെയ്യുന്നത് ?

Answer: ബെംഗളൂരു

182. പരിചയമുള്ള ആളിന്റെയോ, വസ്തുവിന്റെയോ രൂപം മനസ്സിൽ വരാൻ സഹായിക്കുന്ന ഭാഗം?

Answer: വെർണിക്കിൾ ഏരിയ

183. 56 മത് സംസ്ഥാന സ്കൂൾ കലോൽസവത്തിൽ ഒന്നാം സ്ഥാനത്തെത്തിയ ജില്ല

Answer: കോഴിക്കോട്

184. Consumer Protection Act 1986, came into force on

Answer: 15-4-1987

185. അടുത്തിടെ നാസയിലെ ഗവേഷകർജനവാസ സാധ്യത കണ്ടെത്തിയ ശനിയുടെ ഉപഗ്രഹം

Answer: എൻസെലഡസ്

186. .Choose the correct word to replace the phrase given below: Having the power to know everything

Answer: omniscient

187. . "It is a very wonderful opportunity ". The sentence is _____________ .

Answer: assertive

188. Merging two deck of cards in such a manner for computing data is

Answer: Collator

189. Combined Stake of Central and State Government in GSTN is _________.

Answer: 49%

190. കേരളത്തിലെ താലൂക്കുകളുടെ എണ്ണം?

Answer: 75

191. കേരളത്തിലെ ജനസംഖ്യ കുറഞ്ഞ താലൂക് ?

Answer: മല്ലപ്പള്ളി

192. അശോകന്റെ സാമ്രാജ്യത്തിൽ കാന്തഹാർ പ്രദേശത്തെ ശിലാശാസനങ്ങളിൽ ഉപയോഗിച്ചിരുന്ന ഭാഷ?

Answer: അരാമയിക്

193. If two numbers are in ratio of 1:3 and their least common multiple is 45 then one of the number is :

Answer: 45

194. ശ്രീനാരായണഗുരുവിന്റെ പ്രതിമ ആദ്യമായി സ്ഥാപിച്ച സ്ഥലം?

Answer: തലശ്ശേരി

195. The mouth piece of Athmavidya Sangam?

Answer: Abhinava Keralam

196. ഡോ.പൽപ്പുവിന്‍റെ യഥാർത്ഥ നാമം?

Answer: പദ്മനാഭൻ

197. സഹോദരൻ അയ്യപ്പൻ അന്തരിച്ചത്?

Answer: 1968 മാർച്ച് 6

198. The period of one revolution of Sun around the centre of galaxy is called?

Answer: Cosmic year

199. Which law deals with the elasticity

Answer: Hook\'s law

200. How much area could be covered for giving one irrigation of 3" depth by a pumpset of one cusec output in the operation of 600 hours, if the water conveyance efficiency is 80 per cent ?

Answer: 160 acres

Facebook Page Whatsapp Share Twitter Share Google Plus Share