Kerala PSC Questions in Malayalam 18

341. കേരളത്തിലെ ആദ്യത്തെ പ്രസ്സ്

Answer: ജസ്യുട്ട് പ്രസ്സ്

342. കേരളത്തിലെ ആദ്യ നിശ്ശബ്ദ സിനിമ

Answer: വിഗതകുമാരൻ

343. The colour of UN Flag

Answer: Light blue

344. The average of three numbers is 135. The largest number is 180 and the drlterence between the other is 25. The smallest number is

Answer: 100

345. കർണാടകത്തിൽ ഉത്ഭവിച്ച് കേരളത്തിലേക്ക് ഒഴുകുന്ന പ്രധാന നദി

Answer: വളപ്പട്ടണം നദി

346. The opposite of "Transparent"

Answer: Opaque

347. 3 മീറ്റർ തുണിയുടെ വില 425.10 ആയാൽ 5 മീറ്റർ തുണിയുടെ വില എത്രയാണ്

Answer: 708.5

348. Everybody thinks______has the right to protest

Answer: he

349. ഒരു സംസ്ഥാനത്തിലെ പ്രഥമ പൗരന്‍ ആരാണ്?

Answer: ഗവര്‍ണര്‍

350. MMR vaccine given at the month of

Answer: 15 months

351. World famous painter from Kerala is?

Answer: Raja Ravivarma

352. ഒരു സമചതുരത്തിന്‍റെ പരപ്പളവ് 784. ച.സെ.മീറ്റര്‍ ആയാല്‍ അതിന്‍റെ വികര്‍ണത്തിന്‍റെ നീളം എത്ര ?

Answer: 784 സെ.മീ

353. മദ്രാസ് സ്റ്റാൻഡേർഡിൻറെ പത്രാധിപരായിരുന്ന കേരളീയൻ

Answer: ജി പി പിള്ള

354. രൂപാന്തരണം നടക്കുന്ന നട്ടെല്ലുള്ള ജീവി?

Answer: തവള

355. ഇന്ത്യയിൽ ഏറ്റവും കുറവ് വോട്ടര്മാരുള്ള ലോക്സഭാ മണ്ഡലം

Answer: ലക്ഷദ്വീപ്

356. Agra is situated on the banks of the river

Answer: Yamuna

357. First woman Minister

Answer: Vijayalakshmy Pandit

358. The addition of which one of the following will decrease the pH value of water ?

Answer: Hydrochloric acid

359. Autocorrelation in econometric analysis refers to—

Answer: The correlation between the values of different variables

360. Existing Chief Justice of India is_

Answer: P. Sathasivam

Facebook Page Whatsapp Share Twitter Share Google Plus Share