Kerala PSC Maths Questions and Answers 6

101. ഒരു ക്യാമ്പിൽ 100 പേർക്ക് 60 ദിവസത്തേക്കുള്ള ഭക്ഷണം ഉണ്ട്.പുതുതായി 20 പേർ കൂടി വന്നാൽ ഭക്ഷണം എത്ര ദിവസത്തേക്ക് തികയും?

Answer: 50

102. Raju has equal number of one rupee, five rupee and ten rupee notes with him. If he has Rs. 480 with him, what is the number of one rupee note?

Answer: 30

103. പൂജ്യം, നെഗറ്റീവ് സംഖ്യകൾ എന്നിവയുടെ ഉപജ്ഞാതാക്കൾ

Answer: ഇന്ത്യ

104. ശ്രേണിയിലെ അടുത്ത സംഖ്യ ഏതാണ്
0,6,24,60,120,210, ____

Answer: 336

105. The ratio of cost price and selling price of a product is 20:21. What is the profit %

Answer: 5

106. A train takes 4 seconds to cross a platform. What is the length of the platform, if the speed of the train is 30 Meter/Second?
a. 100
b. 120
c. 140
d. None of the above

Answer: None of the above

107. The ratio of length and breadth of a rectangle is 7:6. if perimeter is 52 then, what is the length of the rectangle?

Answer: 14

108. If ₹.19488 is distributed to 3 partners X,Y and Z in the ratio 5:2:7 respectively. What is the total of Y and Z amount?

Answer: 12528

109. Complete the series. 3,9,18,___, 45,63

Answer: 30

110. ഒരു കോഴിക്കും ഒരു കോഴിമുട്ടക്കും കൂടി ആകെ 105 രൂപ വിലയാണ് ' കോഴിക്ക് കോഴിമുട്ടക്കോൾ 100 രൂപ കൂടുതലുണ്ടെങ്കിൽ 1 കോഴിമുട്ടയുടെ വില എന്ത്?

Answer: 2.5

111. 20 - 8 3/5 -9 4/5 = ?

Answer: 1 3/5

112. റോഡ് : കിലോമീറ്റര്‍ : പഞ്ചസാര :?

Answer: കിലോഗ്രം

113. 20 പേരുള്ള ഒരു വരിയില്‍ അപ്പു മുന്നില്‍ നിന്ന് എട്ടാമതാണ്. പിന്നില്‍ നിന്ന് അപ്പുവിന്‍റെ സ്ഥാനം എത്ര?

Answer: 13

114. 1032 -972 =

Answer: 1200

115. In the following option, the number which is not a perfect square is :

Answer: 436217

116. ഓമന ഒരു ജോലി 15 ദിവസം കൊണ്ട് തീർക്കും. ഇന്ദിര ഒരു ജോലി 12 ദിവസം കൊണ്ട് തീർക്കും. സജിത കൂടി ചേർന്നപ്പോൾ അവർ ആ ജോലി 3 ദിവസങ്ങൾ കൊണ്ട് തീർത്തു. ആകെ കൂലി 600 രൂപ കിട്ടി. ജോലിക്ക് അനുസരിച്ച് ആണ് കൂലി കൊടുക്കുന്നത് എങ്കിൽ സജിതക്ക് എത്ര രൂപ കൂലിയായി ലഭിച്ചു ?

Answer: 330.

117. രാമൻ 10 രൂപക്ക് 11 പേനകൾ വാങ്ങി 11 രൂപക്ക് 10 പേനകൾ എന്ന രീതിയിൽ വിൽക്കുന്നു എങ്കിൽ ലാഭശതമാനം എത്ര ?

Answer: 21%

118. Value of 1 + 2 + 3 +..............+ 20 is :

Answer: 210

119. Rs. 6500 were divided equally among a certain number of persons. Had there been 15 more persons each would have got Rs. 30 less. The original number of persons was—

Answer: 50

120. The ratio between the radius of the base and the height of a cylinder is 2 : 3. If its volume is 1617 cm3, the total surface area of the cylinder is—

Answer: 770 cm2

Facebook Page Whatsapp Share Twitter Share Google Plus Share